Recht op legitieme portie? Wij brengen het in kaart en staan u bij!

 

De legitieme portie speelt in de praktijk een belangrijke rol, met name voor het onterfde kind. Een kind heeft namelijk altijd recht op een gedeelte van de waarde van de nalatenschap van diens overleden ouder (de erflater), zélfs in geval van onterving. Daarom is het zeer belangrijk om u goed te laten voorlichten door een specialist in het erfrecht. Onze gespecialiseerde erfrecht advocaat Sebastiaan Bolweg is bij uitstek de geschikte professionele persoon hiervoor.

 

De legitieme portie betreft “slechts” een geldvordering. Het onterfde kind heeft namelijk geen recht op goederen uit de erfboedel. Kinderen die recht hebben op de legitieme portie van een overleden ouder heten legitimarissen. Legitimarissen krijgen niet altijd direct een gedeelte van de erfenis. Als de wettelijke verdeling van toepassing is, gaat de erfenis eerst naar de andere ouder (als die nog leeft).

 

Het bepalen van de juiste omvang van de legitimaire massa en de daarop gebaseerde legitieme portie is van groot belang. Een beroep doen op de legitieme portie en het geldend maken is een volgende stap.

 

Bolweg Advocatuur kan voor u de legitimaire massa en uw legitieme portie in kaart brengen alsmede u adviseren en voor u procederen om uw legitieme portie geldend te maken. Roep de hulp van Bolweg Advocatuur in voor uw legitieme portie!

Bolweg-Advocatuur-Erfrecht-advocaat-erfenis-advocaat-professioneel-ervaren-specialist-in-erfrecht-executeur
Sebastiaan-Bolweg-legitieme-portie-erfrecht-advocaat-Haarlem-Bolweg-Advocatuur

Bolweg Advocatuur analyseert, adviseert en procedeert voor u!

 

Dus heeft u hulp nodig bij zaken rond een legitieme portie? Neem contact op met de gespecialiseerde erfrecht advocaten van Bolweg Advocatuur, via de onderstaande contactgegevens:
023 – 844 62 72
06 – 14 99 54 18
info@bolwegadvocatuur.nl
Contactformulier

 

Wilt u graag langskomen bij Bolweg Advocatuur voor advies? Of juist om vrijblijvend van gedachte te wisselen met een specialist? Klik op de volgende locatielink om direct een routebeschrijving te krijgen naar ons advocatenkantoor in Haarlem:
Van Eedenstraat 18, 2012 EM Haarlem

 

Het kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum van Haarlem, op relatief korte afstand van de steden Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort en Bloemendaal.