Komt u een legaat toe? Wij lichten u voor en staan u bij!

 

In een testament kan bepaald zijn dat aan u een legaat toekomt. Dit is een zeer specifiek omschreven onderdeel van de nalatenschap van de erflater. De legataris is degene die dit toekomt. De legataris heeft een vorderingsrecht op de erfboedel. Een legataris heeft niet dezelfde positie als een erfgenaam, omdat deze als zodanig geen deelgenoot is in de nalatenschap. De legataris heeft, zoals gezegd, een vordering op de erfgena(a)m(en) en is daarmee te bestempelen als schuldeiser van de nalatenschap.

 

Een legaat is een vorderingsrecht dat u meestal na overlijden van de erflater kunt inroepen of na het verstrijken van een bepaalde periode na overlijden.

 

Een legaat is niet per definitie een vorderingsrecht ten aanzien van een geldsom Een legaat kan ook betrekking hebben op een goed. Bijvoorbeeld: de erflater wil dat van zijn schilderijencollectie één specifiek schilderij aan een specifiek persoon toekomt.

 

Voor voldoening van de legaten uit een nalatenschap gelden bijzondere regels. Bolweg Advocatuur kan u hierover voorlichten en desnoods u bijstaan in een procedure om uw legaat op te eisen.

Bolweg-Advocatuur-Erfrecht-advocaat-erfenis-advocaat-met-persoonlijke-begeleiding-in-Haarlem-testament-legaat
De-legaat-specialist-van-Bolwegadvocatuur.nljpg

Bolweg Advocatuur, de legaat specialist

 

Heeft u hulp nodig? Of wilt u zich laten adviseren in een vrijblijvend gesprek?Neem voor vragen of juridische bijstand bij een legaat contact op met Bolweg Advocatuur door te klikken op onderstaande contactinformatie:
023 – 844 62 72
06 – 14 99 54 18
info@bolwegadvocatuur.nl
Contactformulier

 

Komt u graag langs voor een vrijblijvend gesprek over uw legaat? Of heeft u een afspraak met uw gespecialiseerde erfrecht advocaat? Dan wilt u uiteraard graag een routebegeleiding naar het kantoor van Bolweg Advocatuur in Haarlem. Hier vindt u de routebeschrijving naar ons kantoor in Haarlem:
Van Eedenstraat 18, 2012 EM Haarlem

 

Het kantoor is gevestigd aan de rand van het centrum van Haarlem, op relatief korte afstand van de steden Heemstede, Aerdenhout, Zandvoort en Bloemendaal.